måndag, maj 04, 2009

WolverineFantastiska och underbara Hollywood har lyckats göra en film som stämmer... hela vägen. Personligen passar jag inte in på målgruppen enligt källorna på nätet, men nog fan gick jag i mål alltid. Det finns inget snyggare än när Hugh Jackman, som egentligen är helt fel i rollen för oss som läst serietidningen, klöser sig fram och vrålar ut sitt raseri. Jo, jag är ledsen, men jag har fallit som en solmogen frukt och ligger i en blöt hög nedanför trädet. Kom och ta mig nu! ;c)
Filmen beskriver hur Wolverine blev den han blev. De har inte glömt bort serietidningens dubbla budskap om våldets skönhet, som gör det tilldragande, och våldets fulhet, som gör det oönskat. Supersnygga och äckliga scener visar tydligt detta, med det skadar ju inte att det görs av snygga skådisar. Massor av underhållningsvåld, blandat med en del politiska gliringar, som åtminstone jag såg, gjorde filmen fantastiskt bra. Är det någon, i filmens målgrupp, som kommer ihåg eller vet om olyckan på Three Mile Island? Gissar åtminstone detta gick förbi de flesta.
Inser också att jag glömt en hel del saker från serietidningen. Inte fasen kom jag ihåg Blob eller att Victor skulle bli Sabertooth?! Möjligen har jag selektivt minne på dessa punkter, men det kan också bero på att Sabertooth spelades av två olika skådisar, med helt olika utseende, i det två filmer han nu visat sig i. Den första skådisen var precis som jag kommer ihåg honom i serietidningen, han till vänster, men den nye var helt annorlunda och väckte inga associationer.

Gå och se Wolverine på bio. Det behövs stor duk vid första visningen. Jag skall också försöka spara ihop pengar, till DVDn, när den väl kommer ut. =c)

2 kommentarer:

Monica sa...

Du är dej lik :=)ett anfall på Hugh ja varför inte och inte är han något lammkött direkt heller =bra

Smonk sa...

Oh, visst var den bra? Jag blev helt förälskad i Wolverine igen. Jag funderar på att gå och se den en gång till :D