söndag, juni 29, 2008

Angående film

Hur kommer det sig att folk bara älskar att hata M. Night Shyamalan? Han har av Peter Bradshaw på The Guardian blivit jämförd med 2000-talets Ed Wood. Inte speciellt smickrande kanske, men om man ser till att Ed Wood som en gång blev utsedd till tidernas absolut sämsta regissör senare blivit kulförklarad, kanske man borde tolka det lite annorlunda?! Det kan ju faktiskt bli så att de där djävulskt nedlåtande kritikerna kommer att få omrevidera sin uppfattning? Ingen verkar gilla senaste filmen "The Happening". Jag tyckte om den. Takten han sätter i sina filmer är långsam och eftertänksam. Sådant gillar jag skarpt och jag är också förtjust i hur Shyalaman gör personbeskrivningarna. I den här filmen är den otäcka känslan man får extra krypande eftersom man inte vet vad det är som egentligen händer. Kanske vi skulle ha fått vänta lite längre in i filmen innan det kom en förklaring? Tyckte nog att det gick för fort. Jag hade gärna stannat kvar i den krypande spänningen ett tag till. Jag blev lite besviken över att Mark Wahlberg verkar göra samma "person" som Mel Gibson gör i "Signs", men när jag funderat kom jag fram till att Shyalaman är mer intresserad av en viss typ. Skådisarna är ju till och med lika varandra, åtminstone som de ser ut i dessa två filmer. The Happening behöver dock inte ses på bio. Det går lika bra hemma i tvsoffan. =c)

4 kommentarer:

Mariel sa...

Kolla "Lady in the Water". Den var också sågad men jag tyckte den var bra.

Lupa sa...

Den filmen har jag förstås också sett. Tyckte om den. Verkar inte som kritikerna kan ta till sig att folk kan gilla sagor. =c/

Anonym sa...

Båda filmerna suger, tyvärr! Kunde ha varit bra men de passerar gränsen för att vara patetiska. Trist eftersom allt annat han har gjort är suveränt.

Lupa sa...

Gillar du då Unbreakable? Den gillade faktiskt inte jag. Kanske jag tycker annorlunda nu? Borde nog se om den... Inser att M. Night Shyamalan gjort många filmer som jag inte har en aning om. Kanske en temadag i biosoffan? =c)