onsdag, juni 25, 2008

Med mera...

Denna vecka har jag verkligen utnyttjat dubbelmoralen i hyresrätternas värld. Inte nog med att jag bygger om i lägenheten, genom att sätta upp bröstpanel i sovrummet, jag har också ringt om att mitt avlopp är kaputt. Idag dök det då upp en trevlig nisse och rensade det åt mig. Hade jag bott i en bostadsrätt hade jag fått göra det själv eller ringa, och betala, en avloppsfirma. Hurra för hyrerätt! =c)Just nu håller jag på att lacka alla kvistar i panelen för att de sedan inte skall blöda igenom lasyren. Väntar annars på att min lille hantverkare skall dyka upp och såga fram eluttagen som just nu är väl dolda bakom panel. =c)

E-legitimation är något jag dragit ut på i det längsta med att skaffa. Igår gick jag dock ned till Nordea och skaffade mig ett bankkonto för att få e-legitimationen gratis. Att jag är kund hos dem med ett plusgiro räckte inte. Jag verkar dock inte vara den enda som missat det där med hur det funkar. Damerna i kassan fick lov att springa efter hjälp och efter att ha fixat och donat i en bra stund skrevs det ut en halv uppsats i papper på allt och det skulle vara klart. Tackade för hjälpen och gick hem. Gjorde mig dock inte besväret att läsa i alla dessa papper förrän idag. Visade sig då att jag inte fått informationen om hur jag skulle gå till väga. Fick lov att ringa supporten och be om hjälp. ;c) Tur att supportmänniskorna är så förstående när vi "dataidioter" ringer och frågar dumma frågor. *rofl* Nu är det dock fixat och jag kan gladeligen logga in på Apoteket och Vårdguiden med hjälp av den nya legitimationen. Föll ju till föga för apotekspersonalens tjat om att lägga upp alla recepten på deras databank, vilket nu förstås innebär att jag inte har en aning om vad jag har för recept. Om jag inte har e-legitimation måste jag personligen gå in på apoteket eller lägger ned tid på att ringa dem. Ingen receptsamling i plånboken att enkelt kolla. Tänkte på detta de första femton gångerna de informerade, men den dag jag föll till föga hade jag av någon andledning glömt bort det. *suck* Därav legimitationtjafset.

Har börjat lyssna på Everlast efter att ha hört signaturmelodin till Saving Grace. Rekommenderas varmt. Riktigt jäkla bra!

1 kommentar:

Lizze! sa...

Nu har jag tryckt på knappen och lyssnat snällt! Jo, de var bra för mig!
;o)