söndag, januari 16, 2011

Hon säger sanningen

Elisabeth Höglund infiltrerade igår ett "jaktlag" därute i kylan och skriver också om det på Aftonbladets hemsida. Man blir deprimerad när man verkligen inser hur mycket prestige det faktiskt ligger bakom varghatarnas önskan att få döda detta fantastiska rovdjur. Varför kan de inte se att de bedrar sig själva och ingen annan när de är "rädda" för sina liv? Vargen dödar inte människor. Det finns inga rapporterade fall, i modern tid, där en vild frisk varg dödat människor. Jag kan mycket väl förstå att bönder är rädda för att bli av med sin boskap, men det finns många väl beprövade sätt att undvika detta. Att sedan jägare inte vill mista sina jakthundar är kanske svårare att åtgärda då de flesta hundarna blir dödade av andra jägare, vildsvin och bilar. Sedan är det inte att rekommendera att koppla sin hund utan tillsyn i varglandet, men det kan man se som självklart.
Jag önskar att det fanns en vettig lösning på problemet, men det lär bli svårt med tanke på att den ena parten verkar vara riktiga nejsägare och har svårt att lyssna på argument som vi jasägare kommer med.

Jag säger ja till vargens rätt att leva fritt i vår natur och nej till licensjakt fram till den dag då vi verkligen har tillräckligt många och vi slipper oroa oss för deras fortsatta överlevnad.

Inga kommentarer: