lördag, mars 29, 2008

Ombildningen igen

Egentligen är det idiotiskt att ta den diskussionen som blev på kommentarsidan, efter förra inlägget. Det är ju inte er köplust jag opponerar mig emot. Vill du köpa så köp! Det finns massor av lägenheter till salu. Tidningarna är fulla av dem.

Jag anser att vi behöver allmännyttan! Jag vill inte att våra fastigheter säljs ut.

Det förvånar mig, att diskussionen hamnade på kostnanden för alla som vill äga sitt boende, när det jag är emot är försäljningen och utarmandet av allmännyttan? Vad hände? Missade ni poängen?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm... det var du som började yla om kostnaden och ville visa med exempel (som du sedan inte kunde hålla ihop ).
Du menar att din argumentation och ditt agerande handlar om yttrandefrihet eller frihet i största allmänhet. Har du tänkt på att hela din existens verkar gå ut på att hävda din rätt att göra vad DU anser är riktigt och allt som oftast är detta rakt emot vad vanliga människor anser vara förnuftigt och allt som oftast så blir du ledsen och nedbruten när beslut går emot dig? Borde du inte ta och fundera på vad den energi du lägger ner på att verka speciell (bitch och motvalls kallar du dig själv någonstans i dina bloggar) kostar dig själv och andra?
Är det så enkelt att DU tycker dig vara så mycket mera värd en andra som gör att du ständigt verkar hamna i dessa konflikter eller är det så enkelt att du inte litar på människor och trivs bäst med att vara med dig själv? I så fall så borde du söka dig ett boende utanför ett flerfamiljshus.
/Granne

Lupa sa...

Tack för att du bekräftat funderingarna på vem du egentligen är. Om du läser mina inlägg ordentligt ser du att jag inte "ylat" om något. Det jag sagt är att jag också har rätt att uttrycka mina åsikter. Jag har heller inte protesterat mot att du uttrycker dina. Nog för att jag känner jag mig allt mindre välvillig. Speciellt efter detta inlägg. Vad får dig att gå in på personliga påhopp i debatten? Brukar inte detta vara ett tecken på att man inte har några argument kvar och inte kommer på något bättre? Om jag kallar mig bitch och motvalls beror det på att jag aldrig säger "ja-tack-amen" när människor som du påstår dig veta vad som är bäst för andra. Det som jag anser är fel, protesterar jag mot, och nu protesterar jag mot utarmningen och försäljningen av allmännyttan. Svårare än så är det inte.

Anonym sa...

Ja, lupa har alltid rätt!
lupa är en fantastisk människa som alltid vet mer och bättre än alla andra. När sedan någon frågar vad det är hon påstår så gäller inte detta.
Att alla bråkar med henna, arbetskamrater, grannar eller vem som råkar komma i vägen är konstigt men det är alltid någon annans fel.

elin sa...

Eftersom "anonym" /"granne" uppenbarligen mår så illa av att läsa Lupas bloggar att hon/han med illa dolt förakt måste skriva av sej här, så vore det väl skönare att inte läsa alls?? Ingen tvingar dej...

/Elin, bostadsrättsägare med barn i kommunal hyreskö (vilken 19-åring har råd/får låna i bank???)

Eva sa...

Intressant! Här försvinner inlägg på löpande band så fort författaren får mothugg. Yttrandefrihet? Morsning!

Lupa sa...

Hejsan Eva! Jag tror du har missat att kolla de gamla inläggen som ligger kvar. Där finns de. Här tas det inte bort något.

Anonym sa...

Men det står väl ändå bloggförfattaren fritt att publicera vilka kommentaren han eller hon ser för gott!
Vill du ha yttrandefrihet - gå nån annanstans.