söndag, juni 04, 2006

Åska och döda möss


Min kära mor och jag åkte till Odenslund i helgen. Det blev inget långvarigt besök p.g.a. en del olika omständigheter, men ett av skälen var åskan som gjorde besök igår. Inser att min kära mor är åskrädd bland allt annat hon är rädd för. Personligen satt jag i soffan, stickade och pratade med Fenrir som också hade lite svårt för gårdagens åskväder. Åskan slog nämligen ned någonstans i närheten, vilket gjorde att huset skallrade och all el slogs ut. Dessutom blev det ett par regäla smällar som lät som sprängskott i huset.
Det enda jag kunde tänka på var hur fantastisk det var! Dessa skrällar, skott och fantastiska blixtar. Enligt uppgift är jag helt galen, men jag NJÖT! Vackra vackra värld...

Som tur var kom ingen till skada, men vi hade då ingen telefon och elen funkade sedan bara i halv huset. Kunde inte fatta hur det kom sig förrän kära mor bestämde sig för att skruva isär elskåpet i dag på morgonen och hittade 3 möss som låg på säkringarna. De dog av elektrifiering igår och låg så att de gjorde att det blev kortslutning i tre av dem. Snacka om maximal otur för de stackars små liven. Där trodde de att de satt säkert och så slår åskan till.
När vi ändå pratar om åskan måste jag härmed ta tillbaka allt jag sagt om digitalboxar. Vi köpte nämligen en igår när vi åkte till landet. Satte ihop den med tv och bordsantenn och allt funkade klockrent! Det hade jag aldrig kunnat tro. Bilden på tvn var fantastiskt bra och det var överhuvudtaget väldigt lite störningar i sändningen, med tanke på att vi bor mitt i skogen. Dessutom överlevde den strömstrulet. Man kan inte annat än bli imponerad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åska kan vara väldigt coolt, om man befinner sig på ett säkert ställe, men oh, stackars små möss! :-(

Anonym sa...

Åh, jag känner samma sak angående åskan! Blir glad och lite förväntansfull när de mörklila molnen drar in, och om jag får bevittna blixtar som dansar över himlen så blir jag lycklig - det är så mäktigt!