tisdag, oktober 30, 2012

Mamsen tillbaka på sjukan

I fredags fick mamma komma hem från sjukan igen. Detta efter att varit inlagt 10 dagar denna gång. Det hon började med var att äta något, och sedan tror jag hon åt lite till, men hur mycket hon sedan åt är det nog ingen som vet. Jag fattar inte att sjukan och mamsen inte kan lära sig någon gång? Hon har alltså en inflammation i bukspottskörteln och läser man på nätet så är den enda behandlingen fasta och mer fasta. Hon borde alltså se sin behandlingstid som en enda lång Ramadan.

Citat från sidan som jag länkade till ovan:

Behandling vid bukspottkörtelinflammation

Akut bukspottkörtelinflammation går för det mesta över av sig själv men man brukar dock bli så pass dålig att man behöver vårdas på sjukhus. Ibland kan sjukdomen även vara livshotande. På sjukhuset får man inte dricka eller äta alls tills bukspottkörtelinflammationen läkt. Detta brukar ta några dagar och under processen får man hela tiden salter och vätska direkt i blodet genom dropp. Smärtstillande brukar också behövas.

***slut citat***

Om jag förstått ovan rätt, betyder det att man INTE skall äta, förrän man är säker på att inflammationen läkt ut?! Att min mamma har svårt att låta bli att stoppa saker i munnen hela tiden kan jag förstå. Det ingår i hennes mathistorik, men att sjukhuset inte verkar fatta gör mig förbannad. Skicka inte hem kvinnan innan hon hunnit läka fullständigt och om ni nu måste skicka hem henne, ge henne en lista på vad hon INTE får äta. Jag har hela tiden försökt få kvinnan att fatta att hon borde börja med en munfull med soppa och inget mer svårsmält, men inte fan lyssnar hon på mig.

Nu är det bara att vänta tills hon blir hemsickad igen. Jag gissar att hon vid det här laget fått en kronisk inflammation, vilket kommer att bli jobbigt för henne att behandla. *suck*

1 kommentar:

Monica sa...

Det finns inte plats på vårdavdelningarna fick jag till svar när mor hade hål på tolvfingertarmen men blev hemskickad efter en dag med blödningar i tarmarna;-(((((