torsdag, april 24, 2008

Farbror polisen

Igår faxade jag Bengt Hellström, på Södermalmspolisen, och påpekade att jag tyckte han uttryckt sig klumpigt angående den överkörda hunden. Jag gissar att det han egentligen menade att matte inte fick böter, pga brott mot koppeltvånget. Hon drabbades hårt nog av att hunden dött i olyckan. Tyärr var det inte så det uppfattades av notisen, vilket gjorde mig och många andra hundpolare upprörda. Alltså skrev jag ihop ett brev och faxade till honom.
Fick frågan från en kollega vad jag förväntade mig för resultat av detta fax. Man blir lite förvånad över hur flata folk är. Inte förväntar jag mig något särskilt av detta, men nog fan vill jag att Bengt skall veta hur hans uttalande uppfattats. Inte underligt att världen ser ut som det gör, när ingen vågar opponera sig när någon gör fel. =c/

Annan fundering: Varför jobbar det inte en enda japan på en japansk restaurang i kvarteret? De säljer bara japansk mat och jättegod sashimi, men de kunde inte berätta för mig vad fotsvamp heter på japanska. Då frågar ni er säkert hur det kommer sig att jag vill veta det? Jag försökte hjälpa japanska turister på Apoteket. De förstod inte svenska eller engelska och efter en del gissande och lite teckenspråk, kom vi fram till att det var fotsvampssalva de var ute efter. När jag gick därifrån gick jag och köpte lunchen på den japanska krogen som ligger bredvid. Kom då på att jag kunde fråga därinne vad det faktiskt heter på japanska, men ingen japan så långt ögat nådde.

1 kommentar:

elin sa...

å var är de snygga italienarna på pizzerian??? Ciao bella! nähä - det var länge, länge sen...