söndag, april 06, 2014

Vårbruket

Det är dags att börja städa undan gamla löv och grenar, gödsla plantor och förundras över att den där blomman faktiskt kommer igen. Min trevliga överraskning var att clematisen Kajsa verkar ha överlevt fast att det såg mörkt ut i höstas. Nu har hon börjat spricka upp i små bladknoppar, vilka lovar gott inför våren. Igår gick jag och köpte rosgödsel så nu är rosorna på uteplatsen gödslade. De på framsidan får sitt imorgon. Alla rosorna ser annars ut att må bra och till min överraskning ser det faktiskt ut som att frilandshibiskusen lever. Stockroserna har kommit en bra bit och det har även stormhatten. Den varma vintern har också gjort att budlejorna inte frusit ned, så det lär bli en fantastisk blomning i sommar.
Jag har försökt så i gräset och om inte alla fröna blir uppätna av sparvarna och koltrasten, kanske gräsmattan blir lite tjockare och frodigare.

Det finns massor att göra, men min eviga trötthet gör att jag inte orkar så mycket mer idag. Jag har förresten köpt mig en hängstol, som blivit insutten av mig, och den var precis så mysig som jag visste att den skulle vara. Köpte den begagnad via blocket, för pengarna jag fick när jag sålde cykeln. Ser fram emot sköna tupplurar i den i sommar.

Pojkarna mår alldeles utmärkt. Just nu snarkar de i soffan och under bordet. Det är hårt att leka och det behövs en del vila inför nästa match. :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du kollat din sköldkörtel, så du inte ovanpå allt har hypotyreos också.

LupaVarg sa...

Jag tror att det är kollat, men jag kan kolla när jag träffar doktorn om två veckor.