onsdag, april 20, 2011

Lite siffror och statistik

Självklart får jag kommentaren om att det varje år dödas en massa hundar av varg. Nedan följer Agrias siffror på detta påstående, hämtade från deras hemsida.

Under åren 2006-2010 dödades:

 • 97st av Varg

 • 66st av Vådaskott (alltså jägare som skjuter sin egen eller andras hundar)

 • Och enligt Agrias statistik dör också runt 1 500 hundar i trafiken varje år.

  Jägare och varg verkar ligger lika illa till när det gäller dödade hundar, men värst är trafiken. Jag höjer härmed min stämma och begär förbud och utrotning av all biltrafik för att rädda våra stackars hundar.

  3 kommentarer:

  Monica sa...

  Tror inte Riala Rambo som ansökt om skyddsjakt bryr sej så mycket om uppätna hundar, det är nog mer dragningarna i avtryckarfingret han vill tillfredställa.
  Efter att ha sett honom på bild med kamomundering och gevär har alla mina fördomar om jägare stärkts;-)Vilken jä..a clown Haha

  Monica sa...

  Glömde.
  GLAD PÅSK;-)

  Anonym sa...

  Så här är det...alla som bär plagg av djur, läder, äter kött, ägg.... ja ni vet, allt som har med djurriket att göra....det är vi alla som trycker på avtryckaren. Det ena djuret är väl inte mer värt en det andra om man är djurvän. Tänk på stackars mårdhunden som man sätter pejl på för att, när den typ letar upp en partner, visar var fler finns, även när dom har valpar, då kommer avtryckarfingret fram....och alla dödas...