måndag, januari 14, 2008

Hormoner

Idag stannar jag hemma från jobbet, med anledning av hormonerna, som gjorde att jag började gråta när jag inte fick på mig jackan på första försöket. Detta är något ganska nytt för mig. Jag har liksom aldrig haft problem med sådant förr. De senaste två-tre åren har det dock blivit illa. Snörvlar för jävla jämnan och nu när jag har min menstruation blev resulterat att jag gav upp och stannade hemma idag. Andra får migrän och smärtor... Jag snörvlar till reklamen för toapapper med små lamm. Visa mig en romantisk film och jag gråter som en bäck... nä, Niagarafallet är det! *suck* Det är dock väldigt övergående så imorgon blir det tillbaka till saltgruvan.
Bästa perioden är två veckor före mensen. Då blir jag fixerad vid valfri manlig/kvinnlig person... Hitta en snygging och jag tar reda på allt jag kan om honom/henne och funderar på hur vi skulle ha det tillsammans. Fånigt nog håller det inte länge. Det är bara de där två veckorna och sedan är allt som vanligt igen. Den här gången var det sheriffen i Eureka. Just den här perioden var han oerhört charmig, läcker i sin uniform och rolig när han inte fattade vad som hände. (För tre veckor sedan tyckte jag inte ens serien var någe bra, men det blev ju ändring under den här perioden. ;c)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet ALLT om hormon-gråt!! och skulle gladeligen ge bort 10 år av mitt liv för att slippa!!
Klassas som ämnesomsättningsrubbning: (forskning pågår),
"Vid PMS har man funnit att symtomerna uppkommer tre till sju dagar efter progesteronhalten har nått sitt maximum och desto snabbare fall i progesteronhalt desto svårare PMS-symtomer."

"Låga serotoninhalter har visat sig ge problem med impulskontroll, irritation och dysfori."

Serotoninet "äts" upp...
Enda "boten" idag är seretoninåterupptagshämmare SSRI, även kallat "lyckopiller".
Fördelen är att man bara behöver ta det dan innan och medan eländet varar.
Allt detta visste du förstås redan - men dina läsare kan ju ha nytta av kunskapen ;-)
KRAM!
/elin
PS: Naturmedel? Enorma mängder bananer (vitamin B12), och intag av ångestdämpande litteratur/film, dvs sånt man blir glad av, inte sånt man gråter av... ;-p

Anonym sa...

Fan det du beskriver ända ned till MINSTA DETALJ
, det är jag! Tänk att ens personlighet är så beroende av ens hormoner. Hursomhelst, jag är inte onödigt feministisk och klagar för jämnan om hur orättvist det är för oss kvinnor men i här syns det så jävla bra hur åt helvete könsdiskriminerande det här äckliga samhället här. 50 % av världens alla invånare är kvinnor, 90 % av dessa har besvär med mensen varje månad (och 10 % med MYCKET besvär). problemet VET forskarna beror på de kvinnliga hormoner östrogen coh gestagen och deras svar på problemet år 2008 är lyckopiller?!!!!! Vi lever i en tid då vi skickar satelliter till Mars men inte två kronor verkar ha gått åt att forska i ett problem som berör så många kvinnor.

Jävla skitsamhälle.