torsdag, juni 21, 2018

Ibland undrar man och nätfiskeförsök

Som jag skrev i mitt förra inlägg, kommer mitt hem denna sommar, i princip vara ett hundhotell. Alla, utom en, har varit här tidigare. Alla de som vi träffat, och klappat, har problem. Den ene får inte sin päls borstad, vilket resulterar i tovor, både mellan bakbenen, och på öronen. De har alla problem med kloklippning, och deras klor är horribelt långa. Ingen av vovvarna har dock några problem med att få klorna klippta, vilket förvånade mig. Trodde att de kanske var lika besvärliga som Loke var, när han var valp, men så var alltså inte fallet. En hundägare hade ALDRIG borstat sin hund mellan bakbenen! En annan säger att hunden är "lite" bortskämd, och därför blir inga klor klippta. De andra vågar inte klippa klorna själva, men verkar inte fatta att det finns en uppsjö med folk, som för en billig peng, kan göra det åt dem.
Av de fyra, är det två, som drar som fan i kopplet. Deras ägare säger att det inte gör något, då deras hundar nästan aldrig går i koppel?! Sedan har vi ju det där snacket om, att deras hundar inte tycker om att gå långa promenader. VA?! En sådan hund har jag aldrig träffat, men vi får väl se hur det går, när han är hos oss.

Jag har mina funderingar över dessa hundägare. De är alla jättetrevliga, men ingen av dem vill spendera sin semester med hunden. Ingen av dem inser att vovve behöver skötas om, mer än de gör. Verkar nästan som om de köpt sig en nalle, att krama när de vill, men inte mer än så. Jag undrar varför? Räcker det inte med att skaffa en massa ungar, som gör att de ändå inte har tid med något annat? Behöver de verkligen en hund, som de också försummar, mer eller mindre?

Äsch, vad vet väl jag.

Tror faen i mig att jag nu utsatts för mitt första, riktade, nätfiskeförsöket. Oskuld tagen! ;-)
Anmält allt till PayPal, så får vi se vad det blir av det.

Inga kommentarer: