torsdag, augusti 28, 2014

Vad har du gjort då?

Som vanligt har jag självklart grävt och fixat i rabatter. Tyvärr inte den rabatt som jag faktiskt ville göra i ordning, men grannarnas rabatter, utanför deras ytterdörrar. De var överväxta med en förjäkla massa ogräs, så man inte ens såg de blommor som faktiskt också fanns där. Nu är dessa rabatter fantastiskt snygga, men börjar redan få nytt ogräs. Gissar att grannarna inte tänker göra något åt detta, men jag tänker inte göra samma jobb igen. Kommer lägga lappar i deras brevlådor och se om det kan hjälpa... NOT!

Min uteplats är fantastiskt vacker. Värmen och solen har gjort att det blommat underbart. Nu har jag även införskaffat armeringsjärn, som det skall byggas rostorn av. Ett av dem är redan uppsatt, men stödringarna sitter snett och vint, vilket gör att det ser ut som rostornet varit ute på en ordentlig fyllerunda. Eftersom järnen skall slås ned mer i marken, kommer jag att fixa dessa när det är klart. Då kommer vattenpasset att tas fram för att hjälpa mig och mitt taskiga ögonmått. :-P

Igår började jag också att öka på rabatten, med mme Plantier i. Vill försöka få in mer blommor och även göra rabatt av den bit av ingenmansland som ligger strax bakom Rhapsody in Blue och Skedarosen. Där tänkte jag sätta stormhattar och kanske ännu en klematis, men det får tiden utvisa. Grävandet har dock kommit en bra bit, men i morse, när jag gick ut för att beundra hur långt jag kommit, såg jag att det har varit en frivillig grävmaskin där och sabbat en del. Det behövs alltså mer staket. Jäkla hundskrälle! ;-)

Jag ringde till sjuksköterskan om att få min sjukskrivning att fortsätta ett tag till. Denna underbara sommar var bra för växterna, men inte mig. Jag är helt slut och orkar knappt gå ur sängen på morgnarna, och att jag faktiskt fixar i trädgården, gör inte saken så mycket bättre. Självklart fick jag inget svar, men jag lämnade ett meddelande och försöker igen i eftermiddag. Hur som helst skall jag iaf gå på en arbetsintervju i nästa vecka. Måste ju visa mig från min fina sida inför myndigheterna. Detta görs alltså endast p.g.a. nödvändighet och inte önskan. *suck* Som tecken på min uppgivenhet kommer jag också klippa av mig det utsparade håret. Jag orkar inte med att hålla på med uppsättningar och sådant skräp längre. Enda skälet att jag faktiskt lyckats spara ut så mycket som jag faktiskt gjort, är att jag helt enkelt inte lyckats ta tag i det, men nu är tid bestämd för avklippning.

Inga kommentarer: