söndag, augusti 11, 2013

En sommar på Skogstorpet

Nu kommer jag att svamla om växter och eventuella andra småsaker.

Vi börjar med vårens blomning:


Den gröna kudden är min vita stormhatt, som gick ut starkt redan i början av april. Därefter kom diverse tulpaner och överraskade mig med sina färger. Inte kom jag ihåg att jag valt en massa lila sorter.


Därefter slog områdets magnoliaträd ut i full blom.


Clematisen Kajsa, överraskade mig med sin vackra färg och relativt långa blomning.


Plommonträdet blommade fantastiskt och nu är det överfullt med frukt. Problemet är dock att trädet skuggar en del av tomten och blommorna som hamnar där, mår inte bra. För ett par dagar sedan bestämde jag mig för att fälla trädet och försöka få mer plats för ljusälskande blommor i stället.


Nävan jag fick av grannen kom starkt och verkar kunna bli en blomma som är med i matchen. ;-)


Mme Plantier blommade storartat i början av juni, vilket verkligen gjorde mig glad. Doften är underbar, men i samband med upptäckten av att plommonträdet är alldeles för skuggande, fick jag lov att flytta hennes partner Zephirine Drouhin ut på gräsmattan och in i ljuset. Trodde verkligen inte att jag skulle få någon blomning på den, men där bedrog jag mig.


Min nyinköpta Rhapsody in Blue har också blommat redan och jag ser fram emot att den skall bli så stor och ståtlig som jag sett att den kan bli.


Mina fina buddlejor blommar och lockar till sig bin, humlor och fjärilar i mängder.


Rosen jag planterade på framsidan av huset har blivit beskuret av de förbaskade rådjuren, men den ser ut att försöka komma igen. Håll tummarna!
I den nya rabatten blommar som sagt buddlejorna och alla lavendel som jag också planterat där. Två olika riddarsporrar har också blommat i den större rabatten. Det blev visst en vit och en blå.Roligt var det också att åtminstone EN fingerborgsblomma kom tillbaka.


Min kära mor fick fnatt och köpte mig en frilandshibiskus, som jag inte vet något om och var den kommer att hamna. Den har iaf börjat blomma i krukan den står i för tillfället och den är ganska söt. ;-)


Och äntligen har min svarta stockros visat sig från sin vackrare sida.


Nu är det slutrapporterat för denna gång, men som ni kanske förstått så följer det en fortsättning. :-D

2 kommentarer:

Undertecknad sa...

Ser vi fram emot :-)

elin sa...

Vilken underbar och inspirerande rapport!! :)