söndag, juli 15, 2012

Shoppat loss lite i grönsakslandet

Gårdagen gick i kalhyggets tecken. Jag grävde upp resten av de luktfria pionerna, de inte så intressanta dagliljorna och de mesblå irisarna. Detta gör att min Mme Plantier och hennes sällskap Zepherine nu ser ljuset. Mme Plantier är redan så vacker med sina rosa knoppar och vita fyllda blommor och hon doftar underbart. Jag väntar med spänning på att Zepherine också skall börja. Längtan... :-) Funderar förresten på att bjuda in Mme Hardy också. Hon är väldigt lik Mme Plantier, men jag tror inte att de kommer att bli osams. De har samma krav och önskemål och jag tror att jag skulle lyckas med att göra dem båda nöjda. Nu när jag lyckats lysa upp det hörnet. ;-)

Idag gick jag som sagt och shoppade loss i grönsakslandet. Vill fylla ut lite i det nya hålet med nya skönheter och lite passande dofter. Köpte en blå och en vit riddarsporre. Tre stycken nya lavendel fick också följa med hem och även en vit fingerborgsblomma gjorde dem sällskap.

När sommaren kommit lite längre på väg skall jag ut och samla fröer i området där det finns massor av sköna torpväxter. Jag har också bokat mörkcerise jättevallmo från en kompis. Jag ser fram emot att driva upp dem i min lilla trädgård.

Published with Blogger-droid v2.0.6

1 kommentar:

elin sa...

Livet på/i blomsterlandet är ljuvligt! Eftersom jag är svag för vita och rosa lupiner ämnar jag att gå ut och märka upp såna i den närmaste lupinbacken... För hur ska jag annars komma ihåg var jag ska plocka fröerna...? Sedan hyresvärden i våras utrotade gatans bär- och fläderbuskar gapar rabatten vid porten tom... :(