måndag, juni 18, 2012

Minnesstund för mänsklighetens enfald?

Jag tror att vi får ha en minnesstund för mänsklighetens enfald. Då menar jag en minnesstund för att vi skall påminna oss själva om hur dumma vi faktiskt är. Som engagerad i vargfrågan har jag kört mantrat: "En vild, frisk varg dödar inte människor." Det är dock stor skillnad på en vild, fri, varg och en uppfödd varg i hägn. Vargar som fötts upp av människor, anser att vi hör till flocken, och flocken kan man ge sig på om man känner för det. Har ni sett naturprogrammen där vi ojar oss över hur 'elaka' djuren är mot varandra i en flock? Vargar som 'mobbar' de svagare är inte en ovanlig syn i frihet, men att vargarna också mobbar varandra i fångenskap, verkar ha gått de flesta förbi. I inslaget på DNs hemsida, säger de att det är oerhört egendomligt att vargarna dödade en vårdare i hägnet! Nej, det är det inte. Det är något som det varnas för i alla lägen, men tydligen har Kolmårdens folk inte hört det. Med tanke på att en amerikansk kvinna blev dödad i hägn för 10 år sedan, borde det väl ändå finnas en liten blänkare om detta i deras information till de anställda? Vargar i frihet är fantastiska djur och vargar i hägn är en deprimerande syn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En varg är en varg, en björn är en björn osv. oavsett vild eller tam eller instängd på djurpark. Summan kommer tillsist där någon får stryka på foten!! Sverige sparar på "elakingar" varg, huggorm, björn och annat och tror att dom kan allt. Nä låt naturen sköta sej själv, tack för ordet

Monica sa...

Ja du nu har dom julafton varghatarna och jägarförbundet visar verkligen att dom har IQ fiskmås som rider på denna tragedi.