lördag, december 14, 2019

Lite hundskryt

När jag fick hem Loke, hade han problem med kloklippet. Något som pågick i flera år, och endast fixade till sig när jag insåg att godis var lösningen. För varje tass, en godisbit. Det är fortfarande inte kul, men han tolererar det.

När jag fick hem Ymer hade han inga som helst problem, förutom de första två gångerna. När jag sedan insett att hans uppfödare lärt honom hur det hela skulle gå till, så blev det fantastiskt lätt. Han sitter på bordet och jag tar tag i en tass och klipper. Eftersom vi inte snålar på godis, så får han också en bit för varje tass.

Nu när jag fått Embla, hade vi lite snack om saken, och hon kände väl sig inte helt trygg i mina händer, men det gick ganska bra. Eftersom jag visste att det skulle gå att göra det hela enklare, så började jag på samma sätt som jag gjorde med Loke. Det gick, men det blev ändå lite ledsna och sura miner från lilltjejen. Ända till att jag kom ihåg, att tibbar är smarta. Jag satte alla tre på bordet, och började med Loke, sedan Ymer och när jag kom till Embla, hade hon fattat grejen!!! Nu sitter hon också still när jag tar tag i tassen och klipper klorna. Självklar är godis inblandat, men det är som det ska vara.

Loke insåg ganska snabbt, redan när han var valp, att om jag lät honom sitta vid dörren, tills jag tagit av mig strumpor och byxor, skulle han in i duschen. Inga som helst problem. Ymer fattade också nästan direkt vad det var frågan om. Det tog inte nämnvärt längre tid för Embla att förstå heller. Det är ju helt fantastiskt.


Älskade mysvovvar!

Inga kommentarer: