torsdag, juni 04, 2015

Still alive...

PåAtt gå på rehab är ganska intressant. Hade trott att det skulle bli mycket prat, kanske en del nytt att lära, koll av vad man klarar och inte klarar av. Det blev inte riktigt så. Det blev istället en hel del stretching, balans, qi-gong, avslappning och styrketräning. Inte helt fel, men inte riktigt vad jag förväntat mig. Trevliga människor och trevlig personal, men jag inser också att jag behöver mer än en dag vila emellan "rehabdagarna". Hinner inte återhämta mig ordentligt, vilket innebär att jag är ganska låg när jag är där, men det är skönt under styrketräningen, då man inte behöver interagera med någon annan. Det är bara att förflytta sig mellan de olika "stationerna". Vi får se om jag får ut något mer än muskelstyrka av det här. :-)

Idag var jag ledig, men fick ändå gå upp okristligt tidigt, då det kom en massa hantverkare för att byta ut mina fönster. Det skall göras i hela föreningen, men de började i min fastighet i tisdags, och idag kom de till mig. Alla fönster och även balkongdörren är nu bytta. De fortsätter imorgon med finslipningen, då de skall sätta upp nya fönster- och dörrkarmar. Sedan måste det målas och de ska även byta ut ytterdörren, men det lär nog ske först i nästa vecka. Vovvarna har uppfört sig exemplariskt och jag blir så jäkla stolt över dem. Jag kunde till och med lämna dem ensamma i några minuter när jag gick och kikade hur det blivit hos grannen. De sa inte ett knyst utan väntade bara på att jag skulle komma tillbaka. :-D

Förhoppningsvis får jag en lång och lugn helg. Jag skall iaf göra mitt bästa för att göra så lite som möjligt. Jag har lyckats fixa till min uteplats med den nya rabattkanten. Jag skulle behöva fylla på ny jord, men det kan vänta tills jag känner att jag har ork. Vill bara hinna med det innan jorden, som ligger så att alla kan ta, tar slut. Min fantastiska Mme Plantier har blivit jättestor. Ser fram mot att alla knopparna, som hon har, börjar slå ut. Min lilla klematis Romantika, ser ut att ta sig bra. Den kommer inte att blomma än på länge, men den lever och mår bra. Kajsa har blommat ett bra tag nu, men for illa av det där hällregnet som var för några dagar sedan, så hon har blivit lite nedtryckt i skorna. Alla mina tulpaner har blommat och en del av dem har ännu inte givit upp. De var verkligen värda pengarna och de har gjort den kyliga våren färgglad. Mina mörkblå och rosa/vita aklejor blommar fantastiskt och har blivit många. Såg att en granne hade nästan röda och svartlila. Ska fråga om jag får ta lite fröer när det är dags.

Min kära doktor har förresten sjukskrivit mig ända in i augusti. Jag ska verkligen njuta av den ledigheten, när rehaben är slut i början av juli. :-D 

2 kommentarer:

elin sa...

Härligt att höra hur det blommar! Grattis till sjukskrivningen! ;)

Mia sa...


Kan jag få en av Sveriges största bloggar?
Bloggträff 1/8 -2015
Nu är den här. Inbjudan (om man nu kallar det så) till min bloggträff.
Det hela går i stapeln den 1/8 -2015 hemma i min trädgård i Kristianstad.
Har inte planerat något direkt ännu mer än lite löst.
Tänker vi startar klockan 15.00 med fika (så gillar du baka får du gärna ta med dig något till fikat).
Är det fint väder vilket vi hoppas på kanske kubbspelet får rastas eller så bara är vi.
Runt 18 tiden äter vi mat som var och en betalar själv, såvida jag inte hittar en sponsor som är villig och stå för maten.
Resten av kvällen roar vi oss har trevligt tillsammans.
För att vi skall få plats så har jag satt ett max antal till 15 personer. Så vi skall slippa sitta varandra i knäna, visst det kan väl vara trevligt men inte i flera timmar.
Din anmälan vill jag ha senast 11juli och anmälan är bindande. Skulle du få förhinder meddela detta så kan platsen gå till någon annan som är intresserad.
Behöver du bo på hotell så har jag fixat ett bra erbjudande till dig, mer om det senare!
Du anmäler dig här i detta inlägg vi FB eller via info@lifeofjohanna.se
Ps. har redan klart med tre sponsorer så en liten goodibag komma man få med sig hem.
Ni får gärna dela bilden och länka till detta inlägget på er blogg!