tisdag, februari 11, 2014

Lugn

Det är stressande att ta sig till och från jobbet med pojkarna. Det är inte deras fel, men de envisas med att korsa fram och tillbaka, både precis framför och bakom mig, vilket resulterar i en ganska ojämn gång. Det blir en himla massa stopp och snabba, klumpiga, jämfota hopp. Inte särskilt snyggt eller bekvämt sätt att färdas framåt på. Mest är det då Ymer som ställer till det, eftersom han inte har riktigt lärt sig att gå ordentligt, men Loke är inte helt oskyldig. Han passar på att hänga i kopplet och vägrar komma ihåg våra lektioner i gånghyfs. Nä, vänta nu! Jag borde egentligen helt skylla på mig själv. Jag bara måste ta tag i detta, annars kommer det att sluta med brutna ben eller nacke. Det är ju inte alltid marken är där jag tror den är.

Just nu sitter jag i soffan och Ymer ligger i ena hörnet och snarkar. Loke har nu lagt sig på golvet igen, då han tyckte det blev för varmt i soffan med oss. Lite mysigt är det. :-)

Jag undrar förresten varför folk är sura på att Loke inte är så kelig? Är det nödvändigt för en hund att älska att bli klappad, och kelad med, hela tiden? För mig verkar det vara en släng av hybris, när folk tror att de är det viktigaste som finns i världen. Speciellt när vi inte ens umgås med dem i vanliga fall. Sedan har vi förstås min mor som alltid snackar om att Loke inte gillar henne och är sur. Inte ens när jag informerar henne om att han inte heller är speciellt kelig med mig, verkar hon fatta. För mig är det upp till honom om han vill gosa. Emellanåt kan jag lyfta upp och krama på honom, men för det mesta väntar jag på att han ska ta initiativet. Det funkar bra för oss, så varför kan det inte funka för andra? Nu har vi då fått gosedjuret Ymer, som hjälper upp situationen lite, men självklart får jag höra att han gnäller när jag lämnar honom. *suckar*

3 kommentarer:

Undertecknad sa...

Folk är idioter. Punkt.

Men du har väl alltid fått höra att dina hundar gnällt när du lämnar dem, osv osv... Där Goa vovvar och du ska visserligen ta tag i ditt koppeltrassel innan du står på öronen men annars finns inget skäl till förändring.

Ang gos. Fortsätt som du gör och låt andra få skaffa sig ennalle att krama om det är gos de vill ha.

LupaVarg sa...

Tack för dina fina ord Tigern. :-)

LupaVarg sa...

Tack för dina fina ord Tigern. :-)