tisdag, november 14, 2006

Que?!

I fredags var jag hos optisten. En optist är en person som är specialist på synfel som har med skelning och sådant att göra. Jag har ju klagat på min yrsel och senast jag var på min årliga ögonbottenfotografering skickade den läkaren en remiss till optisten på Danderyds Sjukhus. Och i fredags gick jag alltså dit. Summan av kardemumman blev att jag köpt glasögon för över 5000 kr helt i onödan. Enligt optisten skulle jag inte använda dem, eftersom de endast skulle förvärra min yrsel i längden. Det enda jag kan göra för att försöka komma förbi yrslandet är att tvinga mitt vänsteröga att göra hela jobbet och ignorera högerögat. Där slängde jag alltså tusenlapparna i toaletten.
Gick till optikern och begärde pengarna tillbaka. Denne ville inte gå med på det. Upplyste då om att det var deras ansvar att skicka skelande kunder till optisten innan de sålde på dem glasögon. Såg hur kugghjulen snurrade i huvudet på henne. Hon försökte verkligen hitta ett sätt att slippa betala tillbaka pengarna. Sista budet var att hon ville ha ett intyg på detta från optisten, som kommer att faxa ett sådant så snart hon hinner. Vi får hålla tummarna för att optikern inte hittar på något annat dumt och jag får mina pengar tillbaka.

Funderar över min tatuering. En god väninna har jobbat hårt på att hjälpa mig och göra en skiss som jag skall kunna använda. Vet dock inte om jag var så förtjust i hur den blev. Vi har lite delad syn på hur en murgrönas själ utrycker sig. Hmmm... Kanske bör ge den goda vännen min syn på saken och se om vi kommer fram till något annat? Duh!

När jag fick min fantastiska nya tv sa handlaren att jag nu kunde slänga alla mina gamla videoband, eftersom jag inte skulle vilja se deras kassa kvalitet på min superba skärm. Eftersom min ena scartkabel gick sönder i ihopkopplandet av tvn har jag heller inte haft videoapparaten inkopplad, men idag hittade jag en annan scart och körde en test. Hade redan planerat för avyttrandet av alla filmer, men ville ändå se med egna ögon hur dåligt det blev. Döm om min förvåning då kvaliteten var mer än acceptabel!!! Vilken tur att jag testade och inte bara litade på tvhandlarens ord. Nu behöver jag inte köpa Alien på DVD. Det går lika bra med mina gamla videoband. Cool!

Inga kommentarer: