måndag, april 23, 2007

Film är bäst på bio?

Jag har alltid sagt att film är bäst på bio, men de senaste två biobesöken har fått mig att börja revidera denna åsikt. När vi var och skulle se 300 hade jag beställt sammanlagt 6 biljetter. När vi kommer in i salongen och skall sätta oss upptäcker vi att en plats inte har något säte? Efter mycket vimsande och fixande var det våra vänliga medtittare som kom till vår räddning och de flyttade ett steg åt vänster, så att vi alla sex kunde sitta på samma rad och nästan på våra beställda platser. Jag var skitförbannad! Hur kan de där idioterna som handhar publiken och salongen missat att det fattas en stol? Och hur kan vi som beställt platser bli hänvisade att sätta oss någon annanstans? Har de missat hela grejen med att man bokar eller vad fasen är det frågan om? Nåja, filmen var ju så oerhört bra att jag helt glömde bort detta när vi gick, så jag tog det inte med personalen efteråt.
I lördags gick 3 av oss på samma biograf för att se en annan film. Jag bokade som vanligt platserna och först efter det att jag tryckt på bekräftelse insåg jag att en av platserna jag bokat var samma som det fattades en stol på förra gången. Jag och mina vänner kom dock fram till att de ju måste ha reparerat stolskrället vid det här laget. Det var iaf flera veckor sedan sist. Gissa vad vi upptäcker när vi går in och ska sätta oss? Stolfan är fortfarande trasig. Jag påpekar detta för foajévärden som surt säger att det finns massor av andra platser att välja och därför behöver jag ju inte klaga?!!!??!! Vad är det för jävla sätt? Eftersom filmen var askass hade jag problemet med stolen i minnet när jag kom hem, så jag skrev ett brev till SF och upplyste dem om vad jag tyckte, både om stol och skitnödig personal. Trodde att jag skulle få vänta i flera dagar, kanske veckor, på svar, men svaret kom bara 1 timme senare. Ett mycket trevligt mejl där den ansvariga, för biografen i fråga, bad om ursäkt för de problem vi upplevt. Hon bad mig återkomma med biljetterna så skulle hon se vad de kunde göra för att kompensera mig. Biljetterna? De har jag ju slängt... Fan också! Jag mejlar tillbaka och skickar då med bokningsbekräftelserna för dessa biobesök och frågar om de kanske räcker som "bevis"? Den vänliga människan sa då att visst gick det bra med dessa bekräftelser, men att hon också litade på mitt ord. Hon skulle återkomma angående kompensationen. Nu sitter jag då och funderar över vad hon kan tänkas hitta på.

Uppdaterat 2007-04-24

Fick 9 stycken biljetter i brevlådan idag. Jag har dock bara 6 månader på mig att se filmerna. Hur många filmer kommer det som man vill se de närmaste 6 månaderna? Är det någon som vill följa med?

1 kommentar:

Anonym sa...

bäjby... ibland tjänar man på att vara en riktig kärring!!